İş Bankası Grubu yeni fonla startup ekosistemine destek sağlıyor
İş Bankası Kümelenmesi, girişim ekosistemine verdiği kapsamlı desteği yeni girişim sermayesi fonuyla genişletmeye devam ediyor.
İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin 100. yılına ve İş Bankası’na ithafen “100. Yıl Girişim Sermayesi” adı altında başlatılan fon, Türkiye İş Bankası Küme Yeni Nesil Girişimcilik Şube Lideri İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ortan ile tanıtıldı. ve 100. Yıl Enterprise Capital Yönetim Kurulu Başkanı Barış Karakullukçu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti.
Açıklamada, etkinlikte konuşmasına yer verilen İş Bankası Genel Müdürü Aran, fonun adının “100. Yıl” olmasının Cumhuriyet ve İş Bankası açısından önemine değinerek, “Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk 100. yılda hayatta olsaydı, bugün konuşulmasını isteyeceği şey bilim ve yapay zeka olurdu.” “Türkiye’nin bu konuda geldiği noktayı duymak, bilmek ve bununla gurur duymak isterdi.” dedi.
Yapay zekanın sanayi devrimine eşdeğer bir dönüşümü tetiklediğini belirten Aran, şöyle konuştu:
“Üretici yapay zeka, insan beyninin kapasitesini artıracak ve insanı çok farklı bir olgunluk düzeyine taşıyacak bir teknolojidir. Artık beynimizi gereksiz şeylerle doldurmak zorunda kalmayacağız ve insan beyninin bir sonraki evrimi hızlanacak. Bugün mantıksız olarak gördüğümüz şey ‘İnsanlık öldü mü?’ Yapay zekayı bu kadar kritik bir konumda gördüğümüz için yatırım yapıyoruz. Koç Üniversitesi ile birlikte açılışını yaptığımız Yapay Zeka Araştırma Merkezi, akademik çalışmak isteyen gençlerimize kolaylık sağlıyor. Girişimcilik ekosistemi yaptığımız işin bir parçası. “Bunun bir tanımı olduğunu düşünüyorum. Umarım bir süre sonra bunların kartopu gibi büyüdüğünü ve ülke ekonomisine katkı sağladığını görürüm.”
“Yıl sonuna kadar yatırım yapacağımız işletme sayısı 15’e ulaşacak.”
100. Yıl Girişim Sermayesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Karakullukçu da girişimcilerin fikirleri ve sektörleri şekillendirme, küresel zorlukları çözme ve milyonlarca insana fırsat yaratma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.
Bu inovasyon tohumlarının büyümesi için doğru ortamı, kaynakları ve desteği sağlamayı hedeflediklerini belirten Karakullukçu, “Startup’ların başarısı sadece finansal kaynaklara değil, rehberlik, teknik destek, güçlü ağ fırsatları gibi katkılara da bağlı. sektörel uzmanlık ve mentorluk da büyük değer taşıyor. “Bu yolda onlarla birlikte emin adımlarla ilerlemekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
100. Yıl Girişim Sermayesi ile 7 girişime yatırım yaptıklarını, Yapay Zeka Fabrikası aracılığıyla 11 girişime destek vermeye başladıklarını, önümüzdeki dönemde yatırımlarını hayata geçirmek için çalıştıklarını anlatan Karakullukçu, yatırım yaptıkları girişim sayısının da arttığını belirtti. Yıl sonuna kadar 15’e ulaşacak.
Karakullukçu, “İlk yılı tamamladığımızda İş Bankası’nın desteklediği 100. Yıl Girişim Sermayesi ve diğer girişim sermayesi fonlarıyla yapılan yatırım tutarını 50 milyon dolara çıkarmış olacağız.” Bir açıklama yaptı.
100. Yıl Girişim Sermayesi Genel Müdürü Erkan Yağcıoğlu da fonun odak noktasının, faaliyet gösterdiği sektör ve faaliyet alanı ne olursa olsun, Türkiye’de veya yurt dışında yerleşik, kurucuları Türk olan teknoloji ve yazılım odaklı girişimlere yatırım yapmak olduğunu belirtti. bulunduğu aşamadır.
Yapay Zeka Fabrikası
Öte yandan etkinlikte “Yeni Nesil Girişimcilik” çatısı altında hayata geçirilen Yapay Zeka Fabrikası’nın da tanıtımı yapıldı.
Yapay zeka dikeyinde topluluk ve yatırım portföyü oluşturularak ekonomik ve stratejik değer elde edilmesi hedefiyle oluşturulan Yapay Zeka Fabrikası için geçmiş dönemde pek çok yapay zeka kuruluşu tarandı ve yüzlercesiyle yakın temas kuruldu. 6 ay.
Üç ayda bir düzenlenen heyet günleri aracılığıyla girişimler, yapay zeka alanında Türkiye’nin en donanımlı akademisyenleri ve teknoloji başkanlarından oluşan bir heyet önünde girişimlerini anlatma fırsatı buluyor.
İki gün süren etkinlikte 11 startup programa dahil edildi. Üçüncü heyet gününün Ekim ayında yapılması planlanıyor.
100. Yıl Girişim Sermayesi’nin desteklediği etkinlikte, Yapay Zeka Fabrikası bünyesindeki işletmelerin kurucu ortaklarının yer aldığı iki farklı panel gerçekleştirildi. Girişimciler çalışmaları hakkında bilgi verdi.
gundogmusajans.com.tr